Magamról

Saját fotó
Hungary
「幸せはいつも自分の心が決める。」

2012. szeptember 4., kedd

Japánban készített apróságok- 日本で作ったの色々なものです。






城西国際大学に作ったのクリスマッスの絵葉書





                              

 POSZTEREK
ポスター

日本では大学のイベントのときハンガリーの伝統的なお菓子を他のハンガリーの留学生と一緒に作っていました。















Japán - Magyar barátság

日本とハンガリーの友好


 

                             
                                             BARÁTOKNAK KÉSZÜLT APRÓSÁGOK

友達に作ったのつまらないものです。













JOSAI NEMZETKÖZI EGYETEM MAGYAR KLUB LOGÓJA

城西国際大学のハンガリーの学友会のロゴです。








NÉMET NAPOKRA POSZTER

ドイツ文化ウィークのポスターです。








                                                                       

2012. február 8., szerda

dessert exhibition


Fogas kérdés

puzzler



A Keksz Egylet kiállítást szervezett Nyíregyházán, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kamaratermében. A kiállítás címe "Desszert".
Bár én nem vagyok tagja mégis egy képemmel én is részt vehettem a kiállításon. Ez úton is köszönet nekik.The "Keksz Association" has organized an exhibition in Nyíregyháza, the Moricz Zsigmond County Library and City Hall Chamber. The exhibition is called "dessert".
Although I am not yet a member of my pictures I could participate in the exhibition.
This
road is also thanks to them.



A munkám címe " Fogas kérdés", ahol is egy muffin sütemény formája rajzolódik ki  fogakról készült röntgen képekből kirakva.
A cím akár egy jövőbeli kép, amit a gyászkeret is hangsúlyoz.
Illetve egy szójátékba rejtett monológ , avagy akár valakivel folytatott párbeszéd is lehetne.
- Megéri e beleharapni?
- Hát ... fogas kérdés. 


The X-ray pictures of tooth form a muffin cake. The title as a picture from the future, which is emphasized by a mourning frame. It also can be a monologue hidden in a pun or a dialogue:
- Is it worth to bite into this?
- Well, it's a hard question.

2012. január 26., csütörtök

Sirály - exhibition in Budapest



"Mi a játék? "című kiállítás Budapest, Sirály

"What's the game? " the name of exhibition in Budapest, Sirály


A következő négy fotót készítette Pelei Gergő.

The next four photos was made from Gergő Pelei.



JÁTSZ VELEM !
szekrénybaba mozgó végtagokkal
34x20 cm


A szekrénybaba funkciója eltér egy megszokott babától.E munkám címe megegyezik az olajképem címével, csak itt egy másik aspektusból közelítem meg a dolgokat. "Játsz velem! "
A baba fiókjaiban kártyák találhatók, ami irányítja a nézőt. Első fiókot kinyitva a baba keze megmozdul, előre emelkedik felkérve minket a játékra.
Az első fiókban egy ruha található egy kártyával. "Kérlek öltöztess fel!" Miután felöltöztettük a következő és egyben utolsó fiókot kihúzva, a következő kártya található "Jót játszottunk. Kérlek tedd vissza a ruhámat a helyére!" A néző a játék végére szembesül a ténnyel, hogy végig egy tárgy irányította és most kivételesen a baba dönti el meddig tart a játék, és nem az ember.

Please, play with me!

cuboard doll with moving limbs
34x20 cm

The cuboard doll's function is different from a normal doll's. I made an oil painting with the same title but with this cuboard doll I approach things in another aspect.
"Play with me!" - In the cupoard doll's drawers you can find cards. These cards tell you what to do. When you are opening the first drawer the doll's hands move which means the doll call you to play.
In the first drawer you can find a dress and a card. On the card is written: "Please, dress me up!" After you dress up the doll you can open the last drawer where is another card, said "We had a nice time together! Please, put my clothes back into it's place!"
In the end of the game people realise that an object told them what to do, how long they can play. Which means exceptionally the doll directed the people who played with her.






JÁTSZ VELEM !

olajkép 
40x80 cm


A képemen látható egy karját felénk emelő idős hölgy képe, aminek fejét egy babafej helyettesít.A régi babák nem játékra valók csak megfigyelésre. Innenstől fogva funkciója megszűnik létezni. Az antik babák baba énjüket nem adván fel vágynak az érintésre, a játékra. A képem címe épp ezért "Játsz velem! ". E játékra felhívás egyben egy segélykérés is ugyanis nemcsak egy babát látunk. A baba és az idős nő képe összeolvad és tárgy illetve ember között a határok elmosódnak. A babák nem öregszenek, így testük mindig baba marad. Ezen a képen megszerettem volna mutatni egy antik baba valódi testé,t és egyben összevetni az idős kor, mint második gyermekkor gondolatával. Ahol ugyanúgy megjelenik a szeretet hiány, amikor minden idős csak annyit mond "játsz velem" kérlek foglalkozz velem.

       Please, play with me! 

oilpainting  

40x80 cm


In my picture you can see a picture of her arms to lift old lady, with her ​​head on a doll's head replaced.
The old dolls do not play with just observation. From this point detention function ceases to exist.
The antique dolls ego is not giving up the desire to touch, to play. The picture title is why "Play with me". This invitation to play at the same time it is not just a doll we see a request for assistance as well. The doll and the elderly woman image merge and between people and objects blurred. The doll do not get older, their bodies are still so baby stays. In this picture would have loved to show a genuine antique doll body, and also compare the old age as a second childhood idea. Where it appears the lack of love in the same way, every time when you just say "play with me" please mind me.






exhibition in Budapest - some nice memories